Reisgids van Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Buitenkant  NEMO in Amsterdam

NEMO 

Museumin Amsterdam2 uur 13,50
'Fantastisch interactief museum over wetenschap.'
Fantastisch museum over wetenschap, dat uitblinkt in het simpel brengen van moeilijke onderwerpen. De bezoeker mag veel zelf uitproberen. Hierdoor zeer geschikt voor kinderen en ook volwassenen.
- zeer geschikt voor kinderen
- bezoeker doet veel zelf
- heldere en leuke uitleg van moeilijke materie uitgelegd
- kan soms te druk worden
Onze review van NEMO

Wetenschap wordt leuk in Nemo


Nemo is een zeker geen saai museum over wetenschap. Denk aan natuurkunde, scheikunde en biologie. Er zijn diverse verschillende ruimtes waar wetenschappelijke onderwerpen op een makkelijk begrijpbare manier worden uitgelegd. Vaak moet je zelf iets doen of worden er filmpjes vertoond. Er zijn meer dan genoeg onderwerpen. We noemen: zelf allerlei proefjes doen, ontstaan van het heelal, geschiedenis van de elektriciteit, maar ook het onderwerp sex komt aan de orde. Genoeg diversiteit dus.

Zeer geschikt voor kinderen


Nemo is door de interactieve opzet zeer geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. U kunt er zo een hele middag bezig zijn. U begint beneden, waar de onderwerp relatief simpel zijn. Zoals zelf spelen met zeep. Elke keer als u een verdieping naar boven gaat, lijken de onderwerpen minder makkelijk te worden. Het museum blinkt uit in het op een originele manier vertellen van een onderwerp. De bezoeker kan ook echt zelf meedoen of dingen proberen.

Mooi en groot terras


Nemo is gevestigd in een zeer markant gebouw aan het IJ, in de buurt van het Centraal Station. Het gebouw is gebouwd op de IJ-tunnel. Er rijden auto's onder het museum door. U heeft daar geen last van. Het schuine dak is een geweldig terras om op te zitten. U heeft een mooi uitzicht op Amsterdam. De toegang tot het terras is gratis, ook als u geen toegangskaartje voor het museum heeft. Denk er aan dat het in Nemo druk kan zijn. Bijvoorbeeld in de schoolvakanties.
Gegevens van NEMO
Waardering
  (Zeer goed)      4/5
Categorie
Museum
Bezoekduur
2 uur
Taal
Nederlands, Engels
Prijs volwassene
13,50
Mate van drukte
Kindvriendelijkheid
Aantal bezoekers
503.000 (2011)
Openingsdagen
Dinsdag t/m zondag. Gesloten op 1 januari, 30 april en 25 december.
Openingstijden
10:00-17:00
Adres
Oosterdok 2
Stad
Amsterdam
Telefoonnummer
0031 (0)20 5313233
Website
Copyright
TouristStar.com
 Binnenkant  NEMO in Amsterdam
 Binnenkant  NEMO in Amsterdam
 Binnenkant  NEMO in Amsterdam